Salutare, prietene care citești acest text!

O să fie scurt sau lung? Încă nu m-am decis clar cum va fi deoarece vreau să știu ce speri să înveți în urma materialelor pe care le pregătesc pentru tine pe acest site. Dacă ești o persoană foarte ocupată, nu ai timp să citești mult și îți dorești doar o simplă creionare a direcției, după care să acționezi singur, atunci probabil o să preferi articolele scurte.

Dacă faci parte din rândul persoanelor care doresc texte care să acopere toate detaliile posibile despre un subiect pentru a putea urma întregul proces de decizie pe baza unui documentații care să prezinte tot ce se poate cunoaște despre un anumit subiect, adică un fel de ghid, atunci voi avea mai mult de muncit, voi scrie mai rar și mai consistent.

Dar până să scriu noi articole pentru tine, știu că și tu te întrebi dacă atunci când îți promovezi produsele și/ sau serviciile, e mai bine să folosești texte lungi sau scurte. Depinde! Mai corect spus, depinde cui te adresezi! Dacă textele tale se adresează unui public cald, familiarizat cu beneficiile pe care le aduce produsul tău, atunci un text scurt urmat de un Call To Action este mai potrivit.

În schimb, dacă te adresezi unui public care nu-ți cunoaște produsul și nici beneficiile pe care acesta i le aduce, atunci un text mai lung care să cuprindă răspunsul la întrebarea ”DE CE?”, e mai potrivit. Însă e important ca, atunci când creezi textul, înainte de a spune CE face produsul tău sau CUM o face, oferă mai întâ răspunsul la DE CE. De ce ai creat acest produs? De ce e util clientului?

Dacă vrei o aprofundare a Cercului de Aur cu cele trei întrebări de bază (De ce? Cum? Ce?), îți recomand cartea ”Întreabă-te De Ce” scrisă de Simon Sinek. Cartea este esențială pentru orice persoană care dorește să creeze mesaje care să determine clienții să le cumpere produsele. Pe mine m-a influențat mult și mi-a deschis noi orizonturi datorită modului diferit de abordare pe care l-am învățat de la autorul cărții.

Chiar, tu ce cărți citești pentru a învăța cum să vinzi mai mult și mai bine? Dacă vrei un articol în care să-ți prezint câteva cărți pe care orice antreprenor ar trebui să le citească, lasă-mi un mesaj să știu că te interesează acest subiect!

Toate cele bune!

DanGo