Meniu
Your Cart

Info: Pe acest site găsiți doar produse fabricate în România

Merisor tarator soiul Pilgrim

Merisor tarator soiul Pilgrim
Merisor tarator soiul Pilgrim
Popular
Merisor tarator soiul Pilgrim
Merisor tarator soiul Pilgrim
Merisor tarator soiul Pilgrim

Specie cu origine nord americana, in prezent se cultiva pe tot globul. Vaccinium macrocarpon var Pilgrim creste sub forma de tufa joasa, taratoare. Infloreste in mai, dupa ingheturile de primavara. Merisoarele se coc in a doua parte a lunii septembrie. Fructifica incepand cu anul 2-3 de la plantare.

Merișorul este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, consumul fructelor asigurând un sistem urinar sănătos atât la femei cât și la bărbați, efectele sale benefice încep încă din cavitatea bucală și continuă cu inima, plămânii, ficat și stomac. A fost demonstrata eficienta merisoarelor in tratarea  infecției cu Helicobacter pylori și a tensiunii arteriale mai scăzute.

La fel ca și afinul de cultura, merișorul are nevoie de sol acid, soare și ceva mai multă umiditate pentru a crește și fructifica corespunzător. Are efect peisagistic prin frunze și fructe, fiind o excelentă soluție de acoperire a solului.

Varietatea Pilgrim este foarte productivă, face fructe mari de un roșu mai întunecat.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Informații utile

15,00 Lei
Fără TVA: 15,00 Lei
Folosim cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a îmbunătăți experiența dvs. de navigare și funcționalitatea site-ului nostru. Politica de confidențialitate